sâmbătă, 23 mai 2015
Facebook versus Google Plus
Facebook sau Google plus?
Noile restrictii in privinta a ceea ce oamenii pot vedea, problemele de confidentialitate, cresterea publicitatii, promovarea mesajelor si a continuturilor mai putin relevante de stiri, au determinat din ce in ce mai multi oameni sa caute alternative.
La sfarsitul anului 2012, Google Plus lansa comunitati si forumuri interactive unde oamenii cu interese comune se adunau si discutau despre lucruri importante.Unele dintre aceste comunitati au ajuns astazi la 50.000 de membrii.
Aceasta platforma a imbunatatit functionalitatea prin optiunea " Find People " usurand gasirea fostilor colegi si a prietenilor prin analiza listelor de contact existente si furnizarea de sugestii pentru oamenii interesati sa se conecteze cu persoane din trecutul lor.
In prezent Reteaua Google este a doua mare retea din lume de Social Media cu 340 de milioane de utilizatori activi in fiecare luna.
Diferente Facebook – Google Plus
Facebook se concentreaza pe conectarea cu prietenii existenti si relatiile cu acestia
Google Plus te ajuta sa iti construiesti noi conexiuni, sa gasesti oameni interesanti si sa descoperi continutul care te surprinde si te incanta.
Google Plus configureaza ceea ce doresti sa vizualizezi exact, subliniind cele mai bune continuturi si stiluri de gandire ale celor mai deosebiti oameni astfel incat sa-ti poti extinde interesele si orizonturile.
Google Plus prin optiunea „Cercurilor” , permite crearea unor Grupuri separate astfel incat gestionarea continuturilor trimise spre vizualizare sa fie personalizata.Iti permite sa creezi un „ Cerc” pentru familie, altul pentru colegii de munca, sau pentru afaceri si pentru persoanele noi.
Cercurile au doua avantaje majore :
Iti permit sa postezi continuturi catre toate Cercurile de prieteni virtuali prin distribuirea unui Flux Public sau sa poti controla exact cine vede ceea ce postezi.
Tu esti cel care detine controlul asupra a ceea ce contin mesajele de familie in Feed-ul de continut, daca doresti sa impartasesti experientele fotografice din vacante cu toata lumea sau doar cu Cercul apropiat. Astfel poti interactiona cu oamenii cu care doresti si care ti se potrivesc cel mai bine.
Facebook iti permite sa impartasesti selectiv continuturi?
Comunitatile Google Plus sunt actualizate constant, deoarece sunt construite pe forumuri interactive, unde oamenii asigura un continut proaspat de idei, discutii si ganduri pe mii de subiecte diferite despre arta, literatura, stiinta si tehnologie,muzica, social media si multe altele.
Diversitatea de oameni, subiecte si continuturi este unul din cele mai bune aspecte ale Google Plus. Folosirea functiei „Explore” din Google Plus iti va extinde orizonturile pentru a avea acces la alte persoane care impartasesc acelasi preocupari cu ale tale.
Facebook este plin de reclame si promovare de continut.
Interfata Google Plus este curata si ordonata, astfel incat este mai usor sa te concentrezi pe continut.Platforma are Functia de Cautare Personalizata , utilizand conexiuni pentru a sugera rezultatele cautarii in functie de ceea ce ceea ce place contactelor tale de pe Google Plus.
Se considera ca ceea ce ar putea fi relevant pentru ei, ar putea fi relevant si pentru tine.In cazul in care acestia au citit un articol care le-a placut, acesta poate aparea la cautari pe un subiect similar, cand se realizeaza o cautare standard pe Google.
Aceasta inseamna ca vei obtine rapid informatiile de care ai nevoie.
Functia „Hangouts” permite intalnirea virtuala cu video si audio din cadrul retelei.Aceste camere virtuale de intalnire in care ai nevoie doar de un microfon si optional un webcam pentru a participa la discutii reprezinta o modalitate usoara de interactiune sociala pe teme comune.
Twitter este platforma sociala pentru comunicarea cu persoane pe care nu le cunosti.
Facebook este platforma sociala pentru comunicarea cu persoane pe care le cunosti.
Google Plus este platforma sociala pentru comunicarea cu persoane pe care ar trebui sa le cunosti.
Sursa: Google Plus Daily
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu